Гледам низ очите на мајмунот

/, Блесок бр. 14/Гледам низ очите на мајмунот

Гледам низ очите на мајмунот

Варварите (втора рунда)
Тажна работа
Пиво
Епитаф
Гледам низ очите на мајмунот

Гледам низ очите на мајмунот
што си игра со мојот череп во честакот.
Понесен сум на крилата од орелот што лета
оти мојата утроба е во неговата.
Во градите на земјата
ползам со црвите
што ми ги изедоа очите во очните дупки.
Зелен сум и растам со тревата
што се ѓубри од моето гнило месо.

Ох, тело мое божеско,
Колку си само најадрено оттогаш!

АвторАмир Ор
2018-08-21T17:22:04+00:00 април 1st, 2000|Categories: Поезија, Блесок бр. 14|