Волшебното јајце на Родан ал Галиди

/, Блесок бр. 92/Волшебното јајце на Родан ал Галиди

Волшебното јајце на Родан ал Галиди

Сакам да легнам до тебе
По една година
Утре
Прекрасен сон
Пристаниште
Песнава ме спаси
Те молам
Осумстотини и шеесет
Земјоделец
Волшебното јајце на Родан ал Галиди
Обид за заминување
Сè уште сум жив

превод од англиски: Елизабета Баковска

Сакам да легнам до тебе
како еден бран до друг.
Сакам да станам едно со тебе
како еден бран со друг.
Сакам да те следам
како еден бран што следи друг.
Сакам да патувам во тебе
како еден бран во друг.
Сакам да те водам
како еден бран што води друг.
Сакам да исчезнам во тебе
како еден бран во друг.
Сакам да те прегрнам
како еден бран што прегрнува друг.
Те посакувам како бран
модар
засекогаш разбрануван.

АвторРодан Ал Галиди
2018-08-21T17:20:47+00:00 ноември 3rd, 2013|Categories: Поезија, Блесок бр. 92|