Внатрешна слобода

/, Блесок бр. 33/Внатрешна слобода

Внатрешна слобода

светло утро
бесен ветер
осека
кон топката од излогот
кочењето на автобусот
нова зграда
пред бурата
еден ден во туѓина
скакулец
крај на одморите

Превод: Никола Маџиров

светло утро –
во парчињата стакло
изгреваат илјада сонца

АвторАленка Зорман
2018-08-21T17:21:41+00:00 август 1st, 2003|Categories: Поезија, Блесок бр. 33|