Божица на подивените мачки

/, Блесок бр. 63/Божица на подивените мачки

Божица на подивените мачки

Пластичен обид за самоубиство
Опсесија прва
Мрак
Совозач
Стратегии
Art
Таа ноќ (Според Ивица Антески)
Полноќни работи
Јас ти и земјата

Од понеделник до петок
Се контаминирам во ограничени простори
Јадам генетски мутирана храна
Губам смисла за естетика
Пијам повеќе од просечен Русин

Секој петок решавам од утре (од сабота)
да ја започнам револуционерната диета
да ги истражувам недопрените простори на Водно
да пишувам најмалку десет страници најтривијални дијалози

Во недела сфаќам дека би било добро да направам свој web
да почнам да одам на свадби со мојата мајка
да бидам Сериозна Позитивна Мила Женствена Обична
да го заработам првиот милион дури и преку неуспешен брак

Секоја fucking работна седмица потфрлувам со плановите од викендот

АвторАлександра Димитрова
2018-08-21T17:21:08+00:00 декември 29th, 2008|Categories: Поезија, Блесок бр. 63|