Божица на подивените мачки

/, Блесок бр. 63/Божица на подивените мачки

Божица на подивените мачки

Пластичен обид за самоубиство
Опсесија прва
Мрак
Совозач
Стратегии
Art
Таа ноќ (Според Ивица Антески)
Полноќни работи
Јас ти и земјата

Здрвени непца
Непца пред здрвување
Вибратори
Пред задремување
Зелени
Розови
Разнобојни
Трендовски и блиски до оригиналот
Лажни
Сè е лажно
Вибраторите
Здрвените непца
Боите
Вистинска е шеќерната волна или
Воздушестата крофна
Сепак розова
Раскошна
Исцентрифугирана
Пожелна и неодолива
Можеби слатка
Да живее Фројд

АвторАлександра Димитрова
2018-08-21T17:21:08+00:00 декември 29th, 2008|Categories: Поезија, Блесок бр. 63|