Поезија – Срѓан Секулиќ

/, Литература, Блесок бр. 119/Поезија – Срѓан Секулиќ

Поезија – Срѓан Секулиќ

АРГАДИНИ
НОЕ ВО САЛОНТА
ЗЕМЈА
МИНИМАЛИЗАМ
РИМА


РИМА

Песната да опфати
Сѐ што да се опфати
Може!

Дај Боже.

Музика, бои
Емоциите твои
Мои!

Кој е?

По одговор трагам
Го имаш ли, песно
драга?

Тоа е!

Во тебе ја најдов…
Сета радост што светот
Може да ми ја даде.

Кон коренот стреми.

АвторСрѓан Секулиќ
ПреводЕлизабета Баковска
2018-09-25T09:26:21+00:00 мај 12th, 2018|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 119|