Поезија – Николина Андова Шопова

/, Литература, Блесок бр. 120 - 121/Поезија – Николина Андова Шопова

Поезија – Николина Андова Шопова

СЕНКИ
КАКО КОГА ДВА БРОДА
ИЗЛОГ
ПАТЕНТ
ВЛЕЗОТ Е ОД ДРУГАТА СТРАНА


ВЛЕЗОТ Е ОД ДРУГАТА СТРАНА

(песна што се чита од двете страни)

Исчезнува

и засекогаш
ги остава прозорците ширум отворени
и остава само писменце на перницата
таа се измолкнува од креветот
Утрото потоа
на оние што додека се живи спиеле со неа
Никогаш не им се враќа

Таа, смртта, е непоправлива заводничка

АвторНиколина Андова Шопова
ПреводЕлида Бахтијароска
ПреводГорјан Костовски
2018-09-20T12:49:35+00:00 септември 19th, 2018|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 120 - 121|