Поезија – Николина Андова Шопова

/, Литература, Блесок бр. 120 - 121/Поезија – Николина Андова Шопова

Поезија – Николина Андова Шопова

СЕНКИ
КАКО КОГА ДВА БРОДА
ИЗЛОГ
ПАТЕНТ
ВЛЕЗОТ Е ОД ДРУГАТА СТРАНА


ПАТЕНТ

Како кога закопчуваш
расипан патент
Го лизгаш, а тој упорно се отвора
на местото
кај што го затвораш
Се распорува
се шири повеќе и повеќе
расцветува на двете страни
додека го влечеш нагоре
Ете така е
со сеќавањата

АвторНиколина Андова Шопова
ПреводЕлида Бахтијароска
ПреводГорјан Костовски
2018-09-20T12:49:35+00:00 септември 19th, 2018|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 120 - 121|