Поезија – Николина Андова Шопова

/, Литература, Блесок бр. 120 - 121/Поезија – Николина Андова Шопова

Поезија – Николина Андова Шопова

СЕНКИ
КАКО КОГА ДВА БРОДА
ИЗЛОГ
ПАТЕНТ
ВЛЕЗОТ Е ОД ДРУГАТА СТРАНА


ИЗЛОГ

Понекогаш луѓето
стојат пред нас како пред излог
се преправаат дека заинтересирано разгледуваат
дека бараат нешто во продавницата
а всушност сакаат да се испитаат, да се поднаместат
гледајќи го само
својот одраз во стаклото

АвторНиколина Андова Шопова
ПреводЕлида Бахтијароска
ПреводГорјан Костовски
2018-09-20T12:49:35+00:00 септември 19th, 2018|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 120 - 121|