Поезија – Николина Андова Шопова

/, Литература, Блесок бр. 120 - 121/Поезија – Николина Андова Шопова

Поезија – Николина Андова Шопова

СЕНКИ
КАКО КОГА ДВА БРОДА
ИЗЛОГ
ПАТЕНТ
ВЛЕЗОТ Е ОД ДРУГАТА СТРАНА


КАКО КОГА ДВА БРОДА

Како кога два брода ќе се сретнат
на отворено море
и патниците на палубата си мавтаат од далеку
иако не се познаваат, иако не знаат ништо еден за друг
така животот и смртта секојдневно
се разминуваат

АвторНиколина Андова Шопова
ПреводЕлида Бахтијароска
ПреводГорјан Костовски
2018-09-20T12:49:35+00:00 септември 19th, 2018|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 120 - 121|