Пливање

159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
175
176
177

Ме бакна додека стоевме пред автобусот. Се смешкавме. Пак ќе се видиме, си кажувавме со очите. Со прстите ѝ поминав по образот. Ми го лапна показалецот и длабоко го вшмука. Ми се дигна. Речиси веднаш.
– Пак ќе се видиме, реков.
– Мхм.
Седнав на седиштето на совозачот и до Скопје гледав во белите и жолтите ленти на автопатот.

2018-08-21T17:20:41+00:00 септември 9th, 2015|Categories: Проза, Литература, Блесок бр. 100|