Пливање

159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
175
176
177

Застанав пред големата метална порта. Затропав. Најпрвин полека, потоа онака како што мислев дека е војнички.
– Кажи младичу? – ми рече војникот од другата страна на портата.
– Имам покана – реков.
– Дај да ја видам.
Му ја дадов поканата, тој се насмевна.
– Во пет до дванаесет доаѓаш, а?
– Да.
– Ајде, влегувај.
Се завртев кон градот. Неговите светла пливаа пред моите очи, како градот да се огледуваше во едно големо, темно море.

2018-08-21T17:20:41+00:00 септември 9th, 2015|Categories: Проза, Литература, Блесок бр. 100|