Стари мајстори (комедија)

////Стари мајстори (комедија)

Стари мајстори (комедија)

Роман од Томас Бернхард (2013)

Превод од германски: Елизабета Линднер.

Едиција с.р., книга 34

„Како и „Сечење шума“ (Блесок, 2011) така и „Стари мајстори“ на Томас Бернхард изобилува со критика кон општеството, државата, власта и уметноста општо, а особено (како што навестува и самиот наслов) сликарската уметност која може да се види во Уметничко-историскиот музеј во Виена.“

Цена: 350 ден.

Купи

ISBN  978-9989-59-547-9, 14×20 см., 328 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • Био-библиографска белешка
  • Поговор: Елизабета Линднер.
АвторТомас Бернхард
ПреводЕлизабета Линднер
2018-12-21T10:45:36+00:00 октомври 17th, 2013|Categories: Проза, Современ роман, Книги|