Осмица

Осмица

Збирка раскази од Румена Бужаровска (2010)

Едиција Урбан флуид, книга 11

Бужаровска умее мошне суптилно да ја испровоцира читателската свест, да поттикне на размислување и на критичко соочување со денешниот бизарен свет. Оваа оригинална и мошне инвентивна проза никого нема да остави рамнодушен: во неа секој од нас, помалку или повеќе, ќе препознае по некоја своја банална постапка или бизарно (свесно или несвесно) однесување. Лидија Капушевска Дракулевска

Цена: 200 ден.

Купи

ISBN 978-9989-59-332-1, 12×17 см., 146 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • Цртежи од Јана Јакимовска
  • Био-библиографска белешка
АвторРумена Бужаровска
2018-12-21T10:46:26+00:00 декември 7th, 2012|Categories: Урбан флуид, Проза, Книги|