Кога ќе умрам да се смеам

////Кога ќе умрам да се смеам

Кога ќе умрам да се смеам

Збирка раскази од Фадила Нура Хавер (2011)

Превод од босански: Катица Гароска Ацевска

Едиција Урбан флуид, книга 12

Годишна награда на издавачката куќа „Зоро“ за најдобра книга необјавени раскази за 2003/4 година.

Критичарите се согласуваат дека раскажувањето на Фадила Нура Хавер е необично, сосема автентично: „Таа раскажува со јазик што многу ретко се среќава во современата проза. Во нејзиното пишување има нешто што потсетува на Достоевски, таа во своите раскази не сака да буди емоции кај читателите, туку едноставно понира во суштината на она што се случува околу нас“.

Цена: 250 ден.

Купи

ISBN 978-9989-59-348-2, 12×17 см., 220 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • Био-библиографска белешка
АвторФадила Нура Хавер
2021-03-24T22:58:31+00:00 декември 7th, 2012|Categories: Урбан флуид, Проза, Книги|