Грејс, Тамар и Ласло убавиот

////Грејс, Тамар и Ласло убавиот

Грејс, Тамар и Ласло убавиот

Раскази од Дебора Кеј Дејвис (2014)

Превод од англиски: Елизабета Баковска.

фотографија на корицата: Илија Цветаноски

Едиција Урбан флуид, книга 17

Добитник на наградата „Книга на годината на Велс“ (2009)

Дебора Кеј Дејвис постигна нешто ретко: збирка раскази во која секој расказ е завршен сам за себе… но исто така функционираат и заедно, последователно како новела. The Independent

„Грејс, Тамар и Ласло убавиот“ е на моменти трогателна, смешна и застрашувачка, а често и сите три истовремено. Western Mail

Прозата на Дебора Кеј Дејвис е економична, а сепак живописна, таа буди чувство за затекнатост од едно детство на откритија и авантури, на време што запрело. Belletrista

Цена: 220 ден.

Купи

ISBN 978-9989-59-580-6, 12х17 см., 184 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • Био-библиографска белешка
АвторДебора Кеј Дејвис
ПреводЕлизабета Баковска
2021-03-24T22:50:20+00:00 февруари 19th, 2014|Categories: Урбан флуид, Проза, Книги|