Шумски дух

Шумски дух

Роман од Горан Самарџиќ (2012)

Превод од босански: Катица Гароска Ацевска

Едиција с.р., книга 23

Награда на Друштвото на писатели на БиХ
Книга на годината – Финалист за наградата на Јутарњи лист
Финалист за наградата Меша Селимовиќ

„Шумски дух“ е роман кој на козачки јуриш ја освои читателската публика и книжевната критика (…) се чита во еден длабок здив, ама штета е така да се чита зашто после ти е жал кога ќе дојдеш до последната реченица (…) Фарук Шехиќ, Кворум Ги сакам книгите во кои се чувствува трудот на авторот при редењето на речениците и неговата стилска вештина. Ова ќе остане една од поважните книги во мојата ментална библиотека (…) Зоран Фериќ, Национал „Шумски дух“ е хроника за раснење врз тврдиот белградски бетон и за созревање во врелината на сараевската опсада Селведин Авдиќ, Старт

Цена: 400 ден.

Купи

ISBN 978-9989-59-372-7, 14×20 см., 164 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • Белешка за авторот
АвторГоран Самарџиќ
2018-12-21T10:45:57+00:00 декември 8th, 2012|Categories: Проза, Современ роман, Книги|