Спиј пред вечерта

////Спиј пред вечерта

Спиј пред вечерта

Роман од Магдалена Бол (2012)

Превод од англиски: Елизабета Баковска.

Едиција с.р., книга 25

Спиј пред вечерта сигурно е повеќе од роман. Тоа е искрен коментар за семејните и општествени елементи кои го кинат нежното ткиво на невиноста од животите на младите. Мериен пред читателите е вистинска приказна за осаменоста, а нејзиното преживување зависи од воспоставувањето човечки врски. Сепак, нејзиниот неуспех да најде таква врска во преполниот град бидејќи луѓето несигурно и грозничаво трагаат по кариера, слава и пари, е трагедија над која вреди да се замислиме. Дали таа ќе излезе од овие бурни води или не е друго прашање; потребата да ја разбереме, да ја побараме во нашите домови и животи, и да ѝ помогнеме да излезе од своите маки е клучно за нашето сопствено преживување како луѓе на оваа планета. Ернест Демпси

Цена: 400 ден.

Купи

ISBN 978-9989-59-376-5, 14×20 см., 304 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • Белешка за авторката
АвторМагдалена Бол
ПреводЕлизабета Баковска
2021-03-24T22:56:26+00:00 декември 8th, 2012|Categories: Проза, Современ роман, Книги|