Сечење шума

Сечење шума

Роман од Томас Бернхард (2011)

Превод од германски: Елизабета Линднер

Едиција с.р., книга 15

Делата на Бернхард се бунтовност наспрема светот што го опкружува, а со самото тоа и наспрема светот воопшто, протест против човечкото битие, против сè и против сите. Но овој протест против бесмисленоста на нашата егзистенција не следи никаква намера или цел – тој си е доволен самиот на себе. Марсел Рајх-Раницки, литературен критичар

Цена: 400 ден.

Купи

ISBN 978-9989-59-341-3, 14×20 см., 188 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • Био-библиографска белешка
АвторТомас Бернхард
ПреводЕлизабета Линднер
2018-12-21T10:46:25+00:00 декември 7th, 2012|Categories: Проза, Современ роман, Книги|