Просечна носталгија

////Просечна носталгија

Просечна носталгија

Роман од Вилхелм Генацино (2009)

Превод од германски: Елизабета Линднер.

Едиција с.р., книга 05

„Сосема на врвот на својата уметност. Содржински повторно ни е понудена целокупната програма на Генацино: хумор и меланхолија, иронија и секојдневие.“ Герит Бартелс, Tagesspiegel, 06.02.2007

„Во епохата на гласните и врескави самобендисани единки, Вилхелм Генацино создава еден велеградски номад кој месечарски се тетерави низ животот, притоа станувајќи сè помал и помал: неговите душа и тело постепено се ронат и параат, а тој намерно не ја забележува својата пропаст.“ Роман Бухели, Neue Zürcher Zeitung, 03.02.07

„По стапките на Кафка му успева на Генацино од роман до роман да ја перфекционира својата поетика на преголема прецизност… едно мало ремек-дело.“ Јан Биргер, Literaturen, 03/07

Цена: 390 ден.

Купи

ISBN 978-9989-928-91-8, 14×20 см., 160 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • Био-библиографска белешка
АвторВилхелм Генацино
ПреводЕлизабета Линднер
2018-12-05T12:23:21+00:00 декември 5th, 2012|Categories: Проза, Современ роман, Книги|