Првиот снег

Првиот снег

Поезија од Александра Димитрова (2009)

Едиција Бореа, книга 19

Димитрова си дава слобода која ѝ прилега: експериментира, додава значења на означеното, ги нарекува нештата со имиња кои се – според неа, секако! – вистински, се иронизира не само себеси и не само својот главен лик туку и своите партнери и партнерки (во разговорите, интимностите, разделбите…). На крајот, вреди да се забележи дека си дозволува да ги исцеди сите лирски објекти до крајни граници, да ги отфрли лушпите а од соковите да смеша уште една песна, уште еден циклус, уште една книга.

Димитрова гази смело и стамено: ако не сте ја запознале до сега, време е да го надоместите пропуштеното.

И. Исаковски

Цена: 250 ден.

Купи

ISBN 978-9989-59-520-2; 14×20 cm., 148 страници

Дополнителна содржина:

  • Био-библиографска белешка
АвторСнежана Букал
2018-12-21T10:45:38+00:00 април 28th, 2013|Categories: Проза, Современ роман, Книги|