Пливање во прашина

////Пливање во прашина

Пливање во прашина

Роман од Игор Исаковски (2010)

Едиција с.р., книга 09

Награда „Прозни мајстори“, 2006

Станува збор за роман во чиј фокус е идејата на потрагата и ја кажува добро познатата поента – секоја надворешна потрага всушност претставува потрага во себе, патот кон надвор и кон Другиот истовремено е и пат кон сопствената внатрешност и потрага по самиот себе. Таквата потрага во „Пливање во прашина“ се одвива во едно преломно време и во еден простор на кој војната веќе се насетува, и на чиј Танатос авторот ги спротивставува Еросот и комуникацијата. Романот на Исаковски е доказ не само за сублимираните искуства кои човечкото суштество или го кршат или го препородуваат, туку и за моќта на авторот тоа свое животно искуство да го претвори во романескен подвиг. Гоце Смилевски

Цена: 400 ден.

Купи

ISBN 978-9989-59-331-4, 14×20 см., 236 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • Музика, песни и стихови во книгата
  • Био-библиографска белешка
АвторИгор Исаковски
2021-03-24T23:08:44+00:00 декември 7th, 2012|Categories: Проза, Современ роман, Книги|