Патагонија

Патагонија

Роман од Душан Митана (2012)

Превод од словачки: Звонко Танески.

Едиција с.р., книга 24

Ако продолжиме со подетално толкување на делото Патагонија од Душан Митана, можеме да соопштиме и дека Патагонија е земјата каде што раскажувачот најрадо патувал кога бил многу млад. Секако, тоа е сонуваната земја за која тој дознал од разговорите со својот татко. Претставата за непознатата земја, во секој случај, кореспондира со претставата на младиот човек за возрасната доба – а таа е небаре „непозната“ земја и понекогаш се чини дека е полна и со бесмисленост, лаги и парадокси. (од поговорот на Звонко Танески)

Цена: 333 ден.

Купи

ISBN 978-9989-59-373-4, 14×20 см., 96 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • Белешка за авторот
  • Поговор од Звонко Танески
АвторДушан Митана
ПреводЗвонко Танески
2018-12-21T10:45:57+00:00 декември 8th, 2012|Categories: Проза, Современ роман, Книги|