Мој дел среќа

Мој дел среќа

Роман од Луис Дејвис (2013)

Превод: Катица Гароска Ацевска.

Едиција с.р., книга 28

Романов е доказ дека во Велс се пишува одлична проза… Ова е триумф на едно внимателно и чувствително писмо. Марио Басини, The Western Mail

И покрај несовршеностите, ова е храбро дело кое повремено се допира до работ на брилијантноста. Гленда Биган, Planet

Едноставноста на прозата залажува, а ефектот е достоен за почит. Вешто напишан роман кој успева да понесе.  Scrawl

Цена: 400 ден.

Купи

ISBN 978-9989-59-518-9, 14×20 cm., 244 страници

Дополнителна содржина:

  • Цртежи од Молдвин Грифитс
  • Био-библиографска белешка
АвторЛуис Дејвис
2018-12-21T10:45:39+00:00 април 8th, 2013|Categories: Проза, Современ роман, Книги|