Дваесет и првиот

////Дваесет и првиот

Дваесет и првиот

Роман од Томислав Османли (2009)

Едиција с.р., книга 07

Награда „Роман на годината“, „Утрински весник“, 2009

Томислав Османли напишал елегантен, мистичен, интелектуално рафиниран, раскошно структуриран роман за потрагата по тајниот премин кон подоброто утре, кон подобрите места, кон вечноста која наликува на митската змија што се храни од својата опашка. Од друга страна, романот е жестока критика на секојдневието и на нашата македонска судбина постојано да копнееме по друго место, по друг свет, некаде зад куќниот праг, за конечно, откако ќе ја платиме цената на расточувањето на идентитетот и човековото обезличување што тој прекрасен нов свет ни ја испорачува, да се вратиме дома, каде единствено може да се пронајде мистичниот таен премин кон вечното блаженство и спокој. Роман што воодушевува и што се чита со едно отворање на кориците. Венко Андоновски

Цена: 400 ден .

Купи

ISBN 978-9989-59-316-1, 14×20 см., 288 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • Био-библиографска белешка
АвторТомислав Османли
2021-03-24T23:10:13+00:00 декември 6th, 2012|Categories: Проза, Современ роман, Книги|