Годината на смртта на Рикардо Реиш

////Годината на смртта на Рикардо Реиш

Годината на смртта на Рикардо Реиш

Роман од Жозе Сарамаго (2014)

Превод од португалски: Наташа Сарџоска.

Едиција с.р., книга 42

Цена: 590 ден.

Купи

ISBN 978-9989-59-611-7, 14×20 см., 474 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • Белешка за авторот
АвторСарамаго Жозе
2018-12-21T10:45:07+00:00 јуни 29th, 2014|Categories: Проза, Современ роман, Книги|