Гец и Маер

Гец и Маер

Роман од Давид Албахари (2011)

Превод од српски: Елизабета Линднер.

Едиција с.р., книга 19

Романот на Давид Албахари „Гец и Маер“ е потресно книжевно дело кое се занимава со страдањето на Евреите во логорот на Белградскиот саем за време на окупацијата во Втората светска војна. Албахари раскажува силна историска сага, не заборавајќи дека историјата не може да се раскаже без голем сомнеж…

Цена: 400 ден.

Купи

ISBN 978-9989-59-356-7 14×20 см., 114 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • Био-библиографска белешка
АвторДавид Албахари
АвторЕлизабета Линднер
2018-12-21T10:47:15+00:00 ноември 7th, 2012|Categories: Проза, Современ роман, Книги|