Под притисок

Под притисок

Панорама на современиот босанско-херцеговски расказ. Приредил Драгослав Дедовиќ. (2011)

Превод од босански: Катица Гароска Ацевска

Едиција Ернест, книга 07 43 раскази од исто толку автори

Книгата содржи 43 раскази од исто толку автори, при што е поделена во три циклуси кои и хронолошки и тематски ги следат развојот и промените во босанско-херцеговскиот расказ: Некогаш, Под притисок и Сега.

Цена: 700 ден.

Купи

ISBN 978-9989-59-361-1, 14×20 см., 428 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • Предговор на приредувачот
  • Био-библиографски белешки
АвторДрагослав Дедовиќ
2021-03-24T23:09:35+00:00 декември 7th, 2012|Categories: Проза, Книги, Избрана проза|