Нуркање на здив / Ronjenje na dah / Breath-Hold Diving

////Нуркање на здив / Ronjenje na dah / Breath-Hold Diving

Нуркање на здив / Ronjenje na dah / Breath-Hold Diving

Избрана поезија од Бранко Чегец, на македонски, хрватски и англиски. (2010)

Превод на македонски: Игор Исаковски.

Превод на англиски: Борис Грегориќ и Марио Сушко.

Едиција EvaTas, книга 06

видов и едни модри, неуморни и предлабоки очи: сакав во себе да ја потиснам страста за нуркање, но не можев да го тргнам погледот

Цена: 240 ден.

Купи

ISBN 978-9989-59-330-7, 13×20 см., 124 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • Био-библиографска белешка
АвторБранко Чегец
ПреводИгор Исаковски
2018-11-30T12:08:38+00:00 декември 6th, 2012|Categories: Поезија, Книги, EvaTas|