Ненапишана песна / Nenapisana pjesma / An Unwritten Poem

////Ненапишана песна / Nenapisana pjesma / An Unwritten Poem

Ненапишана песна / Nenapisana pjesma / An Unwritten Poem

Избрана поезија од Јосип Ости, на македонски, хрватски и англиски. (2011)

Превод на македонски: Игор Исаковски.

Превод на англиски: Марио Сушко, Ружа Кливленд, Борис А. Новак, Јудита Мија Динтијана, Евалд Флисар, Ана Јелникар, Стивен Вотс.

Едиција EvaTas, книга 07

Со светлина на неочекуван спомен го изгонува мракот кој снежи врз страниците на мојата сè уште ненапишана книга.

Цена: 240 ден.

Купи

ISBN 978-9989-59-344-4, 13×20 см., 154 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • Био-библиографска белешка
АвторЈосип Ости
ПреводИгор Исаковски
2019-11-04T10:21:42+00:00 декември 7th, 2012|Categories: Поезија, Книги, EvaTas|