Ги сакам исплуканите / Volim popljuvane / I Love the Ones They Spit On

////Ги сакам исплуканите / Volim popljuvane / I Love the Ones They Spit On

Ги сакам исплуканите / Volim popljuvane / I Love the Ones They Spit On

Избрана поезија од Миле Стоиќ, на македонски, хрватски и англиски. (2013) Авторски избор.

Превод на македонски: Игор Исаковски.

Превод на англиски: Чарлс Симиќ, Ејми Гоп, Горан Симиќ и др.

Репродукција на корицата: Татјана Милаковиќ

Едиција EvaTas, книга 13

Цена: 240 ден.

Купи

ISBN 978-9989-59-523-3, 13×20 сm., 164 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • Белешка за авторот. 
АвторМиле Стоиќ
ПреводИгор Исаковски
2018-12-21T10:45:38+00:00 јуни 16th, 2013|Categories: Поезија, Книги, EvaTas|