Асфалтни змејови / דרקוני האספלט / Asphalt Dragons

////Асфалтни змејови / דרקוני האספלט / Asphalt Dragons

Асфалтни змејови / דרקוני האספלט / Asphalt Dragons

Избрана поезија од Рони Сомек, на македонски, хебрејски и англиски. (2011)

Превод на македонски: Игор Исаковски.

Превод на англиски: Вивијан Идн и др.

Едиција EvaTas, книга 09

Ноќните дождови ги мијат асфалтните змејови,  остатоци од водата собрани во барички  а во четири наутро јазикот на митот  го допира работ од тротоарот.

Цена: 240 ден.

Купи

ISBN 978-9989-59-346-8, 13×20 см., 176 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • Био-библиографска белешка
АвторРони Сомек
ПреводИгор Исаковски
2018-11-30T11:50:55+00:00 декември 7th, 2012|Categories: Поезија, Книги, EvaTas|