Јас го сакам животот, а смртта ме сака мене

////Јас го сакам животот, а смртта ме сака мене

Јас го сакам животот, а смртта ме сака мене

Книга хаику од Јосип Ости, на македонски, словенечки, хрватски, и англиски. (2012)

превод на македонски: Игор Исаковски.

превод на хрватски: Јосип Ости.

превод на англиски: Алан МекКонел-Даф и Јуре Новак.

Цртежи од Мирослав Масин

Едиција Масин, книга 09

Кругот е маѓепсан: јас го сакам животот, а смртта мене.

Цена: 200 ден.

Купи

ISBN 978-9989-59-371-0, 10х14.6 см., 154 страници
корица: моден картон

Дополнителни содржини:

  • Био-библиографска белешка
  • Цртежи од Мирослав Масин
АвторЈосип Ости
2018-12-21T10:45:57+00:00 декември 8th, 2012|Categories: Поезија, Книги, Хаику|