Сенки од светулки

////Сенки од светулки

Сенки од светулки

Книга хаику од Јосип Ости, на македонски, словенечки, хрватски и англиски (2007)

превод на македонски: Игор Исаковски

превод на хрватски: Јосип Ости

превод на англиски: Алан МекКонел-Даф

Цртежи од Мирослав Масин

Едиција Масин, книга 05

Цена: 200 ден.

Купи

ISBN 978-9989-928-70-3, 10х14.6 см., 194 страници
корица: моден картон

Дополнителни содржини:

  • Био-библиографска белешка
  • Цртежи од Мирослав Масин
АвторЈосип Ости
ПреводИгор Исаковски
ПреводЈосип Ости
2018-12-06T11:58:38+00:00 декември 4th, 2012|Categories: Поезија, Книги, Хаику|