Ноќва снегот мириса на тебе

////Ноќва снегот мириса на тебе

Ноќва снегот мириса на тебе

Книга хаику од Јосип Ости, на македонски, словенечки, хрватски, чешки и англиски (2009)

Превод на македонски: Игор Исаковски

Превод на хрватски: Јосип Ости

Превод на чешки: Душан Карпатски

Превод на англиски: Алан МекКонел-Даф

Едиција Масин, книга 08

Цена: 150 ден.

Купи

ISBN 978-9989-59-318-5, 10х14.6 см., 136 страници
корица: моден картон

Дополнителни содржини:

  • Био-библиографска белешка
  • Цртежи од Мирослав Масин
АвторЈосип Ости
ПреводИгор Исаковски
ПреводЈосип Ости
2018-11-30T11:48:45+00:00 септември 21st, 2017|Categories: Поезија, Книги, Хаику|