Ноќва снегот мириса на тебе

////Ноќва снегот мириса на тебе

Ноќва снегот мириса на тебе

Книга хаику од Јосип Ости, на македонски, словенечки, хрватски, чешки и англиски (2009)

Превод на македонски: Игор Исаковски

Превод на хрватски: Јосип Ости

Превод на чешки: Душан Карпатски

Превод на англиски: Алан МекКонел-Даф

Едиција Масин, книга 08

Цена: 150 ден.

Купи

ISBN 978-9989-59-318-5, 10х14.6 см., 136 страници
корица: моден картон

Дополнителни содржини:

  • Био-библиографска белешка
  • Цртежи од Мирослав Масин
2018-12-06T13:25:07+00:00 декември 4th, 2012|Categories: Поезија, Книги, Хаику|