Небесен пансион

Небесен пансион

Избрани песни од Миле Стоиќ. Авторски избор. (2011)

Едиција Морфеј, книга 15

Кога е некој поет, а Миле Стоиќ е апсолутен поет, тогаш и поезијата која од тој жив и духовен кладенец извира е она што нè облагородува, нас кои сме, како што би рекол Бодлер, „обожаватели на лирата“. Мирко Ковач

Цена: 170 ден.

Купи

ISBN 978-9989-59-350-5, 12×17 см., 144 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • Био-библиографска белешка
АвторМиле Стоиќ
2018-11-30T11:51:30+00:00 декември 7th, 2012|Categories: Избрана поезија, Поезија, Книги|