Жито: одбрана поезија

////Жито: одбрана поезија

Жито: одбрана поезија

Одбрана поезија од Рони Сомек (2005)

Едиција Морфеј, книга 06

Рони Сомек совршено умешно ни ја предава својата поетска приказна преку крајно несекојдневни синтагми кои понекогаш се и парафрази на стихови од Библијата, а кои ја претставуваат стварноста во сета нејзина исчашеност и болност.

Цена: 150 ден.

Купи

ISBN 9989-928-52-5, 12х17 см., 86 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • Белешка за преводите
  • Био-библиографска белешка
АвторРони Сомек
2018-12-21T10:47:15+00:00 април 12th, 2012|Categories: Избрана поезија, Поезија, Книги|