Љубовна

Поезија од Игор Исаковски (2011)

Едиција Бореа, книга 28

Енценсбергеровски бизарна во изборот на деталите од светот околу вљубените, до коска меланхолична како „Дениција“ на Андреевски, брутално нежна на еден специфичен Исаковски начин – ете ја, според мене, рецептурата на овој огномет од љубовни воздишки, копнежи и бруталности. Венко Андоновски […] Збирката Љубовна е настаната со цепење на јадрото кое се наоѓа во просторот помеѓу сетилните сензации и настаните, па токму затоа успева силно да го „озрачи“ читателот. Сибила Петлевски […] во таква ситуација, кога темнината ја надвладува светлината, тагата радоста, на човекот, кој со длабока рана во срцето трпи неподнослива болка, не му преостанува ништо друго освен да дише. И, ако е поет, да напише, секако. Јосип Ости

Цена: 200 ден.

Купи

ISBN 978-9989-59-353-6, 12×17 см., 128 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • Био-библиографска белешка
  • Записи на некои од првите читатели
АвторИгор Исаковски
2018-12-21T10:46:25+00:00 декември 7th, 2012|Categories: Поезија, Книги, Збирки поезија|