Среде

Поезија од Ристо Лазаров (2008)

Едиција Бореа, книга 15

Награда Браќа Миладиновци, СВП, 2008

Осумнаесеттата книга на Ристо Лазаров, насловена „Среде“ е исчекор нанапред во семантичките и значенските истражувања кои овој поет ги спроведува во јазикот. Богата со значења, лексиката на Лазаров е раскошна и распеана. Секој стих е ритмички изблик кој низ свежи синтагми и смели метафори нe пренесува во светот на поетските слики на овој врвен македонски поет. И. Исаковски

Цена: 170 ден.

Купи

ISBN 978-9989-928-73-4, 12х17 см., 88 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • Био-библиографска белешка
АвторРисто Лазаров
2018-12-06T11:16:46+00:00 декември 4th, 2012|Categories: Поезија, Книги, Збирки поезија|