Со сламка во уста

Со сламка во уста

Поезија од Јовица Ивановски (2011)

Едиција Бореа, книга 29

Тој сè уште како еден од ретките, или во секој случај, проретчените поети, пишува и во одење. Вели: важно е да го фатам моментот/ да пишувам кога ќе ми дојде/ макар и со прст во воздух/ макар и со ум на друм; макар и да сурфа како по интернет ловејќи ги своите фантазии, посетувајќи ги сè уште непосетените светски центри и урнеци. Што би рекол покојниот Данило Киш: пишувам само кога не можам поинаку. Богомил Ѓузел

Цена:200 ден.

Купи

ISBN 978-9989-59-358-1, 12×17 см., 102 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • Био-библиографска белешка
АвторЈовица Ивановски
2018-11-30T11:48:45+00:00 декември 7th, 2017|Categories: Поезија, Книги, Збирки поезија|