Во аквариумот на Барби

/, Збирки поезија/Во аквариумот на Барби

Во аквариумот на Барби

Поезија од Александра Димитрова (2009)

Едиција Бореа, книга 19

Димитрова си дава слобода која ѝ прилега: експериментира, додава значења на означеното, ги нарекува нештата со имиња кои се – според неа, секако! – вистински, се иронизира не само себеси и не само својот главен лик туку и своите партнери и партнерки (во разговорите, интимностите, разделбите…). На крајот, вреди да се забележи дека си дозволува да ги исцеди сите лирски објекти до крајни граници, да ги отфрли лушпите а од соковите да смеша уште една песна, уште еден циклус, уште една книга.

Димитрова гази смело и стамено: ако не сте ја запознале до сега, време е да го надоместите пропуштеното.

И. Исаковски

Цена: 170 ден.

Купи

ISBN 978-9989-928-85-7, 12×17 см., 94 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • Био-библиографска белешка
  • Фотографија на корицата: Љупчо Смоковски
АвторАлександра Димитрова
2018-12-06T08:48:06+00:00 декември 5th, 2012|Categories: Книги, Збирки поезија|