Елен, Полската Глувчица и тајната

///Елен, Полската Глувчица и тајната

Елен, Полската Глувчица и тајната

Роман од Марија Френсборг. Илустрации од Томас Нилсон (2013)

Превод од шведски: Родна Русковска.

Едиција Бушавко, книга 03

Елен и Полската Глувчица се две суперкул девојчиња кои се и најдобри другарки, воедно и единствени членки на „Чудак-клубот“. Секоја среда се среќаваат во шифоњерот на татко ѝ на Полската Глувчица за да смислат каде да најдат чудак-таблети, или да најдат некој друг начин како да избегнат да станат возрасни. На една здодевна вечера за возрасни, се запознаваат со таинствената баба на Елен, Неле, која има 75 години, која им открива дека знае како можат да избегнат „да не пораснат“. Елен и Полската Глувчица мора да дознаат дали тоа што им го кажува Неле е вистина.  Марија Френсборг вешто и забавно ги претставува секојдневните игри на двете будалести и независни девојчиња.

Цена: 240 ден.

Купи

ISBN 978-9989-59-546-2, 13×20 см., 120 страници
корица: мат пластифицирана

АвторТомас Нилсон
АвторМарија Френсборг
2018-12-21T10:45:36+00:00 ноември 24th, 2013|Categories: Книги, Книги за деца|