Постмодернистичките стапици во драмите на Горан Стефановски

////Постмодернистичките стапици во драмите на Горан Стефановски

Постмодернистичките стапици во драмите на Горан Стефановски

Магистерски труд од Александра Димитрова (2012)

Едиција Индра, книга 10

Магистерскиот труд на Александра Димитрова со наслов „Постмодернистичките стапици во драмите на Горан Стефановски“ претставува вистинско освежување и придвижување во македонската теорија на литература. Димитрова смело се зафаќа со проучување на обемен драмски корпус создаван во период од триесет и пет години, составен од дваесетина обемни драмски текстови на најславниот современ македонски драмски автор. Овој подвиг е дотолку посмел кога ќе се земе предвид фактот дека тоа е прва теориска монографија за најпопуларниот и најнаградуваниот македонски драмски автор, изведуван на најреномирани сцени и надвор од македонскиот контекст. проф. д-р Кристина Николовска

Цена: 350 ден.

Купи

ISBN 978-9989-59-363-5, 14×20 см., 184 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • Рецензија од проф. д-р Кристина Николовска
  • Био-библиографска белешка за Горан Стефановски
  • Белешка за авторката
АвторАлександра Димитрова
2018-12-21T10:47:12+00:00 декември 7th, 2012|Categories: Индра, Книги, Есеи|