Мојот занает

////Мојот занает

Мојот занает

Ликовни есеи од Бојан Иванов (2009)

Едиција Индра, книга 03

Д-р. Бојан Иванов го пополнува секогаш недоволно исполнетиот простор на ликовната критика и есеистика. Во време кога ликовните есеи се ретки и се објавуваат само спорадично, Бојан Иванов се обидува да ја задоволи потребата од ваков вид четиво. Сите овие куси есеи ќе бидат проследени со по една репродукција, така што читателот ќе може да има увид и во визуелното за кое Иванов дискутира во своите есеи.Овие текстови се замислени како куси колумни кои имаат за цел на читателот да му го приближат дискурсот на визуелните уметности. Д-р. Бојан Иванов тоа го прави маестрално и мајсторски: неговиот занает на ликовен критичар овде доаѓа до полн израз.

Цена: 170 ден.

Купи

ISBN 978-9989-928-93-2, 12×17 см., 96 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • 26 илустрации
АвторБојан Иванов
2018-12-05T12:18:19+00:00 декември 5th, 2012|Categories: Индра, Книги, Есеи|