За смешното: теориите на хуморот низ призмата на расказот

////За смешното: теориите на хуморот низ призмата на расказот

За смешното: теориите на хуморот низ призмата на расказот

Теориски труд од областа на хуморот во книжевноста, од Румена Бужаровска (2012)

Едиција Индра, книга 11

Од што се состои смешното? Што е тоа хумор? Оваа студија се обидува да одгатне барем дел од оваа човечка мистерија низ преглед на теориите на хуморот и нивната апликација врз современиот американски и македонски расказ (Селинџер, О’Конор, Вонегат, Бартелми, Михајловски, Андоновски, Лафазановски, Османли…)

Цена: 400 ден.

Купи

ISBN 978-9989-59-377-2, 14×20 см., 296 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • Белешка за авторката
  • Библиографија
АвторРумена Бужаровска
2020-01-28T12:16:42+00:00 декември 8th, 2012|Categories: Индра, Книги, Есеи|