Есеј(от) како вежбалиште

////Есеј(от) како вежбалиште

Есеј(от) како вежбалиште

Есеи од Јелена Лужина (2010)

Едиција Индра, книга 06

Награда „Димитар Митрев“, 2010(најдобра книга есеи)

Веќе стотина години, книжевната наука се отепува од докажување оти литературата е навистина „тешка форма“. Тешка во сите три модалитети од нејзината бизарна егзистенција: инкубацијата, (за)пишувањето, читањето! Читателот треба да е вистински Атлант за таа силна тежина да ја издржи. Од сопствениот читателски опит знаеме дека, за среќа на нашиот горделив скрипторски занает, читателите се „помасовни“ и поиздржливи – многупати и подобронамерни – отколку ние, „(за)пишувачите“.

Цена: 350 ден.

Купи

ISBN 978-9989-59-334-5, 14×20 см., 198 страници
корица: мат пластифицирана

Дополнителни содржини:

  • Индекс на имиња
  • Био-библиографска белешка
АвторЈелена Лужина
2018-12-21T10:46:26+00:00 декември 7th, 2012|Categories: Индра, Книги, Есеи|