Стажирајќи за светец

///Стажирајќи за светец

Стажирајќи за светец

36 љубовни песни (1995-2001) од Игор Исаковски (2008)

Издание на НПМ Едиција вон едиции, книга 03

Во најновата поетска книга на Игор Исаковски веднаш го препознаваме новото урбано лирско писмо што го најави неговата генерација македонски поети и што упорно продолжува да го негува и развива веќе втора деценија. Тој опит на непосредна поетска реакција и одблесок од впечатоци на градскиот (секојдневен) живот го препознаваме и зад основната љубовна тема што ги додржува во една воедначена низа сиве 36 љубовни песни, со тенденција во нив да се сталожи и едно сензибилно животно и поетско искуство. Б. Ѓузел

Цена: 200 ден.

Купи

ISBN 978-9989-2695-5-4, 12х17 см., 95 страници
корица: моден картон

  • Дополнителни содржини:
  • Цртежи од Мирослав Масин
АвторИгор Исаковски
2018-12-06T11:01:34+00:00 декември 4th, 2012|Categories: Книги, Вон едиции|