Препорачани албуми

/, Звук, Блесок бр. 23/Препорачани албуми

Препорачани албуми


Руди Рота – Битлси во блузот Азура Мјузик
Џон Кеј – Еретици и приватници Кроскат Рекордс
Мајк Харисон со Хамбург Блуз Бенд – Допир
Лешек Чихонски – Благодарам Џими
Јенк Речел – Blues Mandolin Man
Френд и Фелоу – Такси Руф рекордс
Велветон – Темен цвет Кроскат Рекордс

Современата светска блуз продукција секако нуди голем избор на материјал за љубителите на блузот, но тоа е често вистинска „поплава“ – при што често се случува некоја одлична свирка да помине незабележано. Ние во „Блесок“ чувствуваме дека би можеле да ви препорачаме одличен блуз-ориентиран материјал кој е издаден неодамна и кој би сакале да го споделиме со вас. Секаков вид повратни информации од ваша страна е добредојден, заедно со предлози кои би можеле да ги вклучиме во нашата рубрика „Препорака за слушање блуз“. Пишувајте на: vasja@blesok.com.mk

2018-08-21T17:21:53+00:00 ноември 1st, 2001|Categories: Осврти, Звук, Блесок бр. 23|