Сфера

Ова е куса анимација која ја направив како вежба во експериментирањето и истражувањето на сите графички можности кои ги има идејата на СФЕРАТА, секогаш притоа мислејќи на Гешталт и формата. Сè е изработено во 3D, но мене повеќе ме интересираше графичкиот израз и порамнувањето на површините. Користам само две бои, повеќе не ми беа потребни. Најтешко ми беше да ги претставам премините помеѓу различните типови на претставување на сферата – морфирањето и метаморфозирањето.

АвторЈон Луцин
2018-08-21T17:20:46+00:00 март 2nd, 2014|Categories: Осврти, Галерија, Блесок бр. 94|